GODE RÅD: 

»KOM GODT I GANG MED DINE NYE ORTOPÆDISKE INDLÆG«

 

GODE RÅD: »KOM

GODT I GANG MED DINE NYE

OROPÆDISKE INDLÆG«

Sådan kommer du godt i gang med dine nye indlæg fra Kaiser Sport & Ortopædi

 

Først og fremmest vil vi gerne takke dig for at vælge os som din foretrukne indlægsekspert. Et par nye ortopædiske indlæg kræver ofte lidt tilvænning og det kan du læse mere om herunder.

  

LÆS OM VORES ABONNEMENT →

INGEN RENTER ELLER

SKJULTE GEBYRER

KUN

99,-

PR. MÅNED

KSOindlaeg

SPAR

312,-

PR. INDLÆG

GRATIS

HJEMMELEVERING

 

Se også: Genbestil dine indlæg online →

 

I dette skriv giver vi dig et par gode råd til tilvænningen af dine nye indlæg. Ydermere får du også et par staldtips til hvordan, du bedst vedligeholder dine nye ortopædiske indlæg.

 

Se også: Spar tid og penge - tilmeld abonnement på indlæg →

 

Vi har også lavet denne Spørgsmål & Svar, der lynhurtigt giver dig et overblik over de spørgsmål vi ofte møder i forbindelse med nye indlæg. Få to specifikke råd til en god opstart med dine nye indlæg her →


Her er 2 gode råd til, hvordan du kommer bedst i gang med tilvænning af dine nye fodindlæg

 

Vi anbefaler altid en gradvis tilvænning af nye fodindlæg. Det gør vi fordi, vi erfarer, at krop og fødder har fordel af en glidende overgang til et nyt bevægelsesmønster - også selvom bevægelsesmønsteret er til det bedre.

  

〉Tag skoens oprindelige indlægssål ud.* Er dine skos indlægssåler løse kan du med fordel tage disse ud. Det skaber et mere stabilt fundament for dine nye indlæg, og skoen opnår en større rummelighed, der giver dine fødder den optimale plads. Dine ortopædiske er nemlig produceret efter dine fodmål og derfor kan dine sko føles for små, hvis ikke den oprindelige indlægssål fjernes.

* Ved trekvartlange indlæg anbefales det at indlægssålen forbliver i skoen.

 

〉Skift mellem dine nye og gamle indlæg. Har du et par ortopædiske indlæg i forvejen, kan du med fordel veksle mellem de nye og de gamle indlæg i 14 dages tid. På den måde skaber du en naturlig overgangsperiode og dine fødder vil stille og roligt vænnes til den nye følelse af de nye indlæg. Er du førstegangsbruger af ortopædiske indlæg, kan du alt efter aftale med din fysioterapeut bruge dem hver anden dag til en start. På den måde tilvænnes krop og fødder til den nye dynamiske støtte indlæggene yder.

 

Rengøring & vedligeholdelse

 

Dine indlæg kan håndvaskes i lunkent sæbevand. Dine indlæg er fremstillet i et speciallavet materiale i forskellige densiteter, der underbygger dine biomekaniske behov. Materialet kan ikke tåle høje varmepåvirkerne, og derfor anbefaler vi at dine indlæg vaskes i hånden og lufttørrer ved stuetemperetur. Indlæggene er i sig selv vandafvisende, men det er vigtig at de ikke udsættes for radiator- gulvarme, tørreskab etc. når de skal tørre efter vask.

 

Tag dine indlæg ud af skoene, når du ikke har dem på. Dine indlæg sætter pris på gode klimaforhold. Efter en lang dag har dine indlæg, ligesom dine fødder, godt at få frisk luft. Derfor kan du med fordel tage indlæggene op af skoene efter træning eller en lang arbejdsdag. Lader du dine indlæg være i skoen konstant bliver de fastholdt i et "lukket" og fugtigt klima. Det vil alt andet lige nedsætte holbarheden, da materialet og skummet ikke har godt af et kontiunerligt fugtforhold.

 

Staldtips

 

Undgå vabler. Døjer du med vabler? Selv de bedste par løbesko kan give vabler på de første par løbeture. Når skoen er "løbet til," så forsvinder vablerne. Sådan kan det også være med indlæg.

 

Nogen mennesker kæmper mere med vabler end andre. Det er sjældent vi oplever, at vores indlæg giver vabler, men vil du være på den sikrer side, så giver vi dig her et par 'universelle' tips til, hvordan du undgår vabler:

 

• Undgå bomuldsokker da disse holder på varme og fugt og skaber friktion, der kan forårsage vabler.

 

• Brug en neutral fugtihedscreme - det nedsætter den friktion, der kan opstå og som kan være en årsag til vabler.

 

Føles dine ru ? I sjældene tilfælde kan indlæggene føles ru. Fx. kan stømperne og indlæg skabe lidt friktion, når de rammer hinanden. I dette tilfælde kan du med fordel gnide talkum på indlæggets overflade. Det vil hurtigt modvirke den ru fornemmelse. Efter et par gåture vil talkumen have skabt en vedvarende glat overflade.

Spørgsmål & Svar

 

Hvor lang tid holder mine nye indlæg? Kan jeg bruge dem i forskellige sko? Må de vaskes i vaskemaskinen? Få svar på dine spørgsmål herunder:

Hvor lang tid holder et par indlæg?

Et ortopædisk indlæg fra Kaiser Sport & Ortopædi holder typisk 2000 km ved løb og ca. halvanden år ved dagligdagsbrug i hverdagssko og/eller vandresko.

Hvor lang tid tager det at få lavet et par indlæg

Fra din førstegangskonsulation til din udlevering vil der ca. gå 4-7 hverdage. 

Er der tilfredshedsgaranti på mine nye indlæg?

Ja. Vi finder altid en løsning hvis dine indlæg ikke lever op til dine forventninger. Du skal blot kontakte os hvis dette er tilfældet. Kontakt os her →

Kan jeg få mine indlæg på abonnement?

Ja. Du kan spare både tid og penge ved at tilmelde dig vores abonnement på ortopædiske indlæg. Læs mere her →

Kan jeg genbestille mine indlæg online?

Ja. Du kan genbestille et nyt par indlæg magen til dem du har online. Læs mere her →

Mine indlæg lugter. Hvordan skal de vaskes?

Dine indlæg kan håndvaskes i lunkent sæbevand. Dine indlæg er fremstillet i et specialvet materiale i forskellige densiteter, der underbygger dine biomekaniske behov. Materialet kan ikke tåle høje varmepåvirkerne og derfor anbefaler vi, at dine indlæg vaskes i hånden og lufttørre ved stuetemperetur. Indlæggene er i sig selv vandafvisende, men det er vigtig at de ikke udsættes for radiator- gulvarme, tørreskab etc. når de skal tørre efter vask

Mine fødder gør stadig ondt. Hvad gør jeg?

Oplever du stadig smerter eller ubehag 2-3 uger efter du har taget dine indlæg i brug, så bedes du kontakte os, så vi sammen kan finde en løsning på problematikken. Kontakt os her →

Mine indlæg passer ikke i mine sko. Hvad gør jeg?

Passer dine indlæg ikke i dine sko, eller har du skiftet til nye sko, hvor indlæggene ikke passer i, så kontakt os. Sammen kan vi se på mulighederne i at tilpasse dine indlæg til dine sko. Kontakt os her →

Mine indlæg giver mig vabler. Hvad gør jeg?

Du kan med fordel smøre dine fødder ind i en fugtighedscreme. På den måde nedsætter du den friktion, der kan være årsagen til vabler. Vi anbefaler også, at bruge strømper, der IKKE indeholder bomuld. Bomuld suger og holder på sved og fugt - det kan være en årsag til den friktion, der skaber vabler. Læs eventuelt afsnittet om tilvæningen af nye indlæg og bliv klogere på hvordan du kommer bedst i gang med dine nye indlæg.

Mine indlæg føles ru. Hvad gør jeg?

Du kan med gnide talkum på dine indlæg. Det vil modvirke den ru fornemmelse og skabe en vedvareden glat overflade. Læs mere her →

Kan mine indlæg bruges i flere forskellige par sko?

Ja. Det kan de som udgangspunkt. Vi anbefaler dog, at de indlæg du bruger til sport/motion ikke også bruges til hverdagsbrug. Har du behov i både hverdagssko og sportssko anbefaler vi, at du får lavet to par indlæg.