GODE RÅD: »KOM

GODT I GANG MED DINE NYE

OROPÆDISKE INDLÆG«

GODE RÅD: »KOM

GODT I GANG MED DINE NYE

OROPÆDISKE INDLÆG«

Sådan kommer du godt i gang med dine nye indlæg fra Kaiser Sport & Ortopædi

 

Først og fremmest vil vi gerne takke dig for at vælge os som din foretrukne indlægsekspert. Et par nye ortopædiske indlæg kræver ofte lidt tilvænning og det kan du læse mere om herunder.

  

LÆS OM VORES ABONNEMENT →

INGEN RENTER ELLER

SKJULTE GEBYRER

KUN

99,-

PR. MÅNED

KSOindlaeg

SPAR

312,-

PR. INDLÆG

GRATIS

HJEMMELEVERING

 

Se også: Genbestil dine indlæg online →

 

I dette skriv giver vi dig et par gode råd til tilvænningen af dine nye indlæg. Ydermere får du også et par staldtips til hvordan, du bedst vedligeholder dine nye ortopædiske indlæg.

 

Se også: Spar tid og penge - tilmeld abonnement på indlæg →

 

Vi har også lavet denne Spørgsmål & Svar, der lynhurtigt giver dig et overblik over de spørgsmål vi ofte møder i forbindelse med nye indlæg. Få to specifikke råd til en god opstart med dine nye indlæg her →


Her er 2 gode råd til, hvordan du kommer bedst i gang med tilvænning af dine nye fodindlæg

 

Vi anbefaler altid en gradvis tilvænning af nye fodindlæg. Det gør vi fordi, vi erfarer, at krop og fødder har fordel af en glidende overgang til et nyt bevægelsesmønster - også selvom bevægelsesmønsteret er til det bedre.

  

〉Tag skoens oprindelige indlægssål ud.* Er dine skos indlægssåler løse kan du med fordel tage disse ud. Det skaber et mere stabilt fundament for dine nye indlæg, og skoen opnår en større rummelighed, der giver dine fødder den optimale plads. Dine ortopædiske er nemlig produceret efter dine fodmål og derfor kan dine sko føles for små, hvis ikke den oprindelige indlægssål fjernes.

* Ved trekvartlange indlæg anbefales det at indlægssålen forbliver i skoen.

 

〉Skift mellem dine nye og gamle indlæg. Har du et par ortopædiske indlæg i forvejen, kan du med fordel veksle mellem de nye og de gamle indlæg i 14 dages tid. På den måde skaber du en naturlig overgangsperiode og dine fødder vil stille og roligt vænnes til den nye følelse af de nye indlæg. Er du førstegangsbruger af ortopædiske indlæg, kan du alt efter aftale med din fysioterapeut bruge dem hver anden dag til en start. På den måde tilvænnes krop og fødder til den nye dynamiske støtte indlæggene yder.

 

Rengøring & vedligeholdelse

 

Dine indlæg kan håndvaskes i lunkent sæbevand. Dine indlæg er fremstillet i et speciallavet materiale i forskellige densiteter, der underbygger dine biomekaniske behov. Materialet kan ikke tåle høje varmepåvirkerne, og derfor anbefaler vi at dine indlæg vaskes i hånden og lufttørrer ved stuetemperetur. Indlæggene er i sig selv vandafvisende, men det er vigtig at de ikke udsættes for radiator- gulvarme, tørreskab etc. når de skal tørre efter vask.

 

Tag dine indlæg ud af skoene, når du ikke har dem på. Dine indlæg sætter pris på gode klimaforhold. Efter en lang dag har dine indlæg, ligesom dine fødder, godt at få frisk luft. Derfor kan du med fordel tage indlæggene op af skoene efter træning eller en lang arbejdsdag. Lader du dine indlæg være i skoen konstant bliver de fastholdt i et "lukket" og fugtigt klima. Det vil alt andet lige nedsætte holbarheden, da materialet og skummet ikke har godt af et kontiunerligt fugtforhold.

 

Staldtips

 

Undgå vabler. Døjer du med vabler? Selv de bedste par løbesko kan give vabler på de første par løbeture. Når skoen er "løbet til," så forsvinder vablerne. Sådan kan det også være med indlæg.

 

Nogen mennesker kæmper mere med vabler end andre. Det er sjældent vi oplever, at vores indlæg giver vabler, men vil du være på den sikrer side, så giver vi dig her et par 'universelle' tips til, hvordan du undgår vabler:

 

• Undgå bomuldsokker da disse holder på varme og fugt og skaber friktion, der kan forårsage vabler.

 

• Brug en neutral fugtihedscreme - det nedsætter den friktion, der kan opstå og som kan være en årsag til vabler.

 

Føles dine ru ? I sjældene tilfælde kan indlæggene føles ru. Fx. kan stømperne og indlæg skabe lidt friktion, når de rammer hinanden. I dette tilfælde kan du med fordel gnide talkum på indlæggets overflade. Det vil hurtigt modvirke den ru fornemmelse. Efter et par gåture vil talkumen have skabt en vedvarende glat overflade.

Spørgsmål & Svar

 

Hvor lang tid holder mine nye indlæg? Kan jeg bruge dem i forskellige sko? Må de vaskes i vaskemaskinen? Få svar på dine spørgsmål herunder:

Hvor lang tid holder et par indlæg?

Hvor lang tid tager det at få lavet et par indlæg

Er der tilfredshedsgaranti på mine nye indlæg?

Kan jeg få mine indlæg på abonnement?

Kan jeg genbestille mine indlæg online?

Mine indlæg lugter. Hvordan skal de vaskes?

Mine fødder gør stadig ondt. Hvad gør jeg?

Mine indlæg passer ikke i mine sko. Hvad gør jeg?

Mine indlæg giver mig vabler. Hvad gør jeg?

Mine indlæg føles ru. Hvad gør jeg?

Kan mine indlæg bruges i flere forskellige par sko?