I dette blogindlæg kigger jeg nærmere på...

Det kommer næsten altid som overraskelse, hvor hurtigt vi går fra sommervejr til et koldt efterår. Derfor giver jeg dig 4 essentielle ting, som jeg bruger på de kolde efterårsture til at holde varmen.

Blogindlæg:

Essentielle styles i min efterårsgarderobe

Læsetid: 2-3 minutter

Jacob_KSO_nyhedsbrev_billede
Blogindlæg af Jacob Theis Petersen
Rådgiver & produktspecialist

I dette blogindlæg kigger jeg nærmere på...

Det kommer næsten altid som overraskelse, hvor hurtigt vi går fra sommervejr til et koldt efterår. Derfor giver jeg dig 4 essentielle ting, som jeg bruger på de kolde efterårsture til at holde varmen.

1. En god baselayer er vigtig

Det at have en god baselayer kan være mere end rigeligt til efterårets temperaturer

Det kan være svært at læse det danske vejr i efterårsperioden - især som løber. Det kan se koldt og kedeligt ud udenfor, men faktisk være ganske godt løbevejr. Samtidig kan det se varmt ud med sol og stadig være bidende koldt. Derfor går du aldrig galt med at tage en langærmet baselayer på - den kan også være kortærmet, jeg foretrækker bare en langærmet. Jeg har haft stor succes i de semi-kolde måneder med en langærmet baselayer fra Craft og nogle accessories, som jeg kommer ind på senere. Afhængigt af, hvor koldt vejrudsigten siger det er, tager jeg enten en windbreaker eller en t-shirt udover min baselayer.

 

Om det er en Craft baselayer, en baselayer med merinould eller en skiundertrøje synes jeg du burde teste af i en butik, da det er meget individuelt. Jeg har fundet bedst succes med en Craft baselayer.       

Guide 6 gode råd til at løbe i sommervarmen

2. En windbreaker kan klare meget af kulden

Jeg føler ofte, at vind er den faktor, der gør efterår og forår kolde at løbe i

Som løbere får vi hurtigt varmen - nogle gange væsentligt hurtigere end jeg selv forventer. Varme er en af de ting vi bruger rigtig meget energi på at aflede fra kroppen, når vi løber. Derfor er en let og åndbar windbreaker essentiel i min efterårsgarderobe, fordi den holder vinden ude og sørger samtidig for, at jeg ikke koger over. Den behøver ikke at være varm, den skal "bare" være der. Min personlige favorit er SaySky Clean Pace, primært fordi, at den er yderst åndbar og utrolig let, så jeg mærker næsten ikke, at jeg har den på. Jeg har dog notorisk svært ved at vide, hvornår det er koldt nok til en windbreaker eller varmt nok til baselayer og t-shirt - måske lærer jeg det en dag. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

10% PÅ DIN NÆSTE ORDRE?

nyhedsbrev

Populære Craft baselayers

3. Korte eller lange rør 

Jeg løber sjældent i de lange tights , medmindre, at det er under 10 grader.

Benbeklædningen er jeg rimelig strigent med - det er meget få gange, hvor det er over 10 grader og jeg løber i lange tights. Jeg er tilhænger af et lag mere på overkroppen, handsker, hue eller andet, fremfor at tage lange tights på, når det er over 10 grader. Når det kommer under 10 grader, og især når solen er væk, rækker jeg stort set altid efter mine Fusion tights i garderobeskabet. Det gør jeg, fordi de sidder komfortabelt, ikke falder ned og holder ganske fint på varmen - også i frostgrader. Samtidig har den også lommer på hver sin side.   

 

På trods af jeg fryser nemt, så har jeg endnu ikke oplevet, at det har været nødvendigt med Fusion Hot Tights. Selvom mange jeg kender har haft stor succes med dem, har jeg endnu ikke oplevet, at mine almindelige Fusion tights har været utilstrækkelige temperaturmæssigt. 

Guide 6 gode råd til at løbe i sommervarmen

4. Handsker, hue og en halsedisse

Vores krop udleder varme fra hovedet, hænder og fødder. Er de dækket ind, holder du godt på varmen

Løbehandsker for mig er lidt det samme som overgangen til lange tights, det sker ofte helt naturligt, når det er under 10 grader. Ofte er handsker mest essentiel for mig, fordi jeg løber med handsker størstedelen af efteråret og vinteren, da jeg har en tendens til at fryse på mine hænder. Halsedisse bruger jeg lidt afhængigt af hvilket tempo, der skal løbes i, men er ofte med på mine efterårsture, fordi den er nem at tage på og af undervejs. En hue er til de helt kolde dage og bruges ikke så ofte før vinteren ramemr. Dog når jeg skal løbe lange ture i et roligt pace, vælger jeg at løbe med hue, handsker og halsedisse for at undgå at blive kold undervejs.  

Her er mine 4 essentielle styles at have i efterårsgarderoben opsummeret: 

 

  • En god og varm baselayer fra Craft
  • En behagelig og let windbreaker fra SaySky til de koldere dage 
  • Under 10 grader = lange tights fra Fusion - resten i korte rør. 
  • Handsker og hue er nok mine bedste venner i de kolde måneder - ofte fra GripGrab og Fusion

5. Det at stole på sin mavefornemmelse

Det lyder banalt, men efterhånden lærer du af dine egne erfaringer

Det er meget individuelt, hvordan man har det med varme og kulde. Men en god tommelfingerregel er at tage udgangspunkt i vejrudsigten og lægge 10 grader oveni, fordi det er den varme du hurtigt opnår i kroppen undervejs på din løbetur. Noget jeg selv praktisere er, hvis jeg er i tvivl, så hellere et lag for meget end at fryse undervejs. 

Hvis jeg løber intervaller eller længere ture, tilpasser jeg min beklædning i henhold til formålet. Er det intervaller starter jeg gerne i opvarmningen med en windbreaker med lange track bukser med korte tights under. Når intesiteten øges, smider jeg windbreakeren og track bukserne. På de lange ture vil jeg ofte tage mere tøj på end normalt - det vil sige halsedisse, windbreaker og baselayer, da jeg ofte løber mine lange ture langsommere end mine normale løbeture.