HOKA ONE ONE CARBON X

 

 

 

SHOP HERRE  |  SHOP DAME  |  MERE HOKA

 

 

Skabt til fart og vilde dage.

Med en carbonplade i mellemsålen er HOKA One One Carbon X skabt til konkurrence, intervaller og vilde dage. Hoka-løbeskoen rækker ud efter den neutrale løbestil og indkapsler tidens tendenser med et bombastisk design og carbon i mellemsålen. Netop med introduktionen af en carbonfiberplade melder modellen sig, som førsteudfordrer til Nikes serie af løbesko med carbonplader.

SHOP NU

Carbon X - en symbiose af fart og komfort.

Carbon X er fremstillet ved hjælp af HOKA ONE ONE®-teknologi, der forener en carbonfiberplade med HOKAs i forvejen berømte og lette mellemsålsdesign. Carbonpladen hjælper dig aktivt med at få et øget afsæt i dit fodrul. Det sikrer dig en eksplosiv og mere energifyldt skridtafvikling. Den stive carbonplade er det perfekte modspil til det bløde element i HOKAs PROFLY X skum, HOKAs letteste og mest elastiske skum. Det skaber et stabilt fundament i skoens konstruktion og udmunder i en sand symbiose af fart og komfort.

SHOP HER
Forener korte intervaller og maratonløb.

Carbon X fra HOKA er basalt set en konkurrenceløbesko, fra 5 km til maraton, med carbon i mellemsålen. Carbonpladens effekt er et fremaddrivende og responsivt afsæt - hvilket kan skabe et hurtigere og mere energibesparende flow i fodafviklingen. Med et drop på 5 mm ligger skoen sig i midten af skalaen, der traditionelt går fra 0 mm - 12 mm. Det lave drop skaber en "tæt" og reaktionsstærk følelse med underlaget. Skoen pasform er bredt konstrueret og giver fin plads til løbere med lidt bredere fødder. Overdelen er konstrueret i et enkeltlags meshnylon, der giver en let og luftig følelse omkring foden.

Traditionelt set har eliteløberes konkurrencesko, de sidste 10 år, vejet under 200 gram. Vægt et godt stykke under 200 gram har været pejlemærket for de mest hårdførte konkurrencesko. Men den moderne teknologi har skabt en ny tendens. Med carbonspladens fjedereffekt begynder konkurrenceskoene nu, at snige sig over de 200 gram, hvilket skaber en øget komfort. Carbon-teknologien sikrer, at farten ikke forsvinder på trods af den øgede vægt. Derfor kan HOKA Carbon X med fordel bruges fra 400m-intervaller til maraton.

SHOP HER


 


Martin fra Kaiser Sport & Ortopædi om de nye Hoka One One Carbon X
Team Danmark atlet og KSO-produktspecialist, Martin Laursen, har testet HOKA One One Carbon X-løbeskoen. Herunder kan høre Martins umiddelbare tanker om skoen. Martin giver dig også 3 gode grunde til, at du skal prøve et par Carbon X og 2 grunde til at springe over.

Martin: Da jeg første gang fik Carbon X i hånden blev jeg overrasket over den lette vægt. Skoens look ser "tungt" ud, men her blev jeg snydt. Da jeg stak foden i den bemærkede jeg straks den bløde og "levende" stødabsorbering og det fremaddrivende rul skoen skaber. Jeg er selv en tung gut i "løberforstand," med en forholdvis neutral løbestil. Derfor tænkte jeg, at her var måske en sko, der kunne håndtere en 80 kg+ løber, der gerne vil have en sko til fart, men samtidig har brug for støtte og støddæmpning.

Allerede efter de første ture blev jeg glad for at løbe i skoen, da den er super blød og jeg bare kan mærke, at der bliver lagt op til at løbe hurtigt. Mentalt havde jeg nok også snydt mig selv lidt, med carbonpladen i mellemsålen havde jeg allerede bildt mig selv ind, at skoen ville gøre mig hurtigere. Og ja, når først man har sagt det til sig selv, så føles det jo også ofte sådan. Jeg foretrækker, at bruge skoen på mine intervaller og tempoture på flad vej. Skoens højdepunkt, carbonsålen, føler jeg fungerer som en fjeder, der skyder mig afsted. Det giver en super sjov og motiverende oplevelse. Selvom skoen er super let, så er komforten helt i top, og jeg får lyst til, at løbe længere og hurtigere ture. Jeg vil klart anbefale skoen til løbere, der gerne vil ud og have fart på deres træning og er vant til, at løbe i lette sko med et forholdvis lavt drop.

 


Her er 3 gode grunde til løbe i par Carbon X og 2 til at springe over.
Når snakken falder på løbesko tror jeg på, at diversitet i ens sko-garderobe er et vigtigt element i kampen mod skader. Jeg løber selv 2-3 gange om ugen og har som altid to par løbesko i rotation for at opnå en god variation. En til de rolige, lange eller hyggelige løbeture og et par til de hurtige, korte og intense. Carbon X fra HOKA er til sidstnævnte. Og her får du 3 gode grunde til at løbe fart i par Carbon X og 2 til at lade være.

+ Modellen er super let og du opnår en flyvende fornemmelse. Overdelen er et et-lags-mesh og det gør at skoen ikke suger og holder på sved, fugt og varme. Den syningsfri overdel gør det også muligt at løbe i bare tæer i skoen. Det giver en luftig og rar følelse. Husk at smøre fødderne ind i en god fugtighedscreme eller brug Runners Powder fra Active by Charlotte, hvis du vil eksperimentere med, at løbe uden sokker.

+ Modellen sporter HOKAs X-PROFLY skum, som er ekstremt støddæmpende. Selvom skoen er bygget til fart, og det tradionelt set, koster på komforten, så rammer HOKA plet med konstellationen af blød skum og en responsiv carbonplade i mellemsålen. Endelig. Jeg kan få både fart og komfort i det støddæmpende element.

+ Skoen er sjov. Den er simpelthen fed at løbe i. Og det er den på grund af det fremaddrivende fodrul carbonpladen og de 5 mm drop er med til at etablere. Jeg får lyst til at løbe aggressivt og fremme på foden. Det er sjovt når man jagter fart i hvert eneste skridt og føler man bliver belønnet.

- Døjer du med ømme akillesener gør det forholdvis lave drop på 5 mm umiddelbart ikke meget godt for dig. Det gør i hvertfald, at din tilpasningsperiode i skoen bliver meget lang. Og ja, jeg ved at løbere generelt er utroligt utålmodige, så det skaber blot chancer for en forværing af en eventuel skadeproblematik.

- Løber du mange af i dine ture på løst underlag eller små og udfordrende stier i skoven, er Carbon X ikke en super god 'partner in crime'. Skoens høje profil og "stive" form, grundet carbonpladen, giver dig ikke de bedste kort på hånden i et kupieret og udfordrende terræn.

 


Er Carbon X en løbesko for mig? Book tid til en KAISER løbetest og få svaret
Er du i tvivl om hvorvidt Carbon X eller en anden HOKA løbesko passer til din løbestil og behov, så kom spontant forbi en af vores KSO-afdelinger til en gratis KAISER løbetest og få optimal sparring og rådgivning.

BOOK TID HER