Blogindlæg

Behandling af akillessenebetændelse med træningsøvelser, fysioterapi &  ortopædiske indlæg.

Af: Frederik Munk, fysioterapeut

Behandling af nedsunken forfod med fysioterapi & indlæg

Af: Frederik Munk, fysioterapeut

Blogindlæg

Behandling af akillessene-betændelse med træningsøvelser, fysioterapi & indlæg.

Af: Frederik Munk, fysioterapeut

Har du ondt i akillessenen?

Hej, mit navn er Frederik. Jeg er uddannet fysioterapeut og en del af det sundhedsfaglige team i KSO. I dette blogindlæg bliver du introduceret til akillessenebetændelse.

 

Læs også: Sådan behandler vi en hælspore

 

Jeg beskriver symptomerne og årsagerne til betændelsestilstanden. Jeg fortæller, hvordan vi effektivt behandler akillessenebetændelse med træningsøvelser og ortopædiske indlæg. Min kollega, Nickolaj, trækker dig med i træningssalen og præsenterer dig for 3 simple forebyggende træningsøvelser, som vi anvender i vores behandling af ømme/betændte akillessener. Så døjer du med; jagende, stikkende, brændende eller smertende fornemmelser langs akillessenen eller ved hæftet på hælbenet så se og læs med i dette blogindlæg.

Næste afsnit : Symptomer på akillessenebetændelse

Hvad er akillessene-betændelse?

Før vi kigger på symptomerne på akillessenebetændelse, så lad os zoome ind på hvad det egenligt betyder. I KSO bruger vi akillessenebetændelse som et paraplybegreb. Der findes nemlig enormt mange forskellige afgreninger af akillessenebetændelse som fx. Achilles tendinopati, der dækker over en akut eller gradvis overbelastning af senen omkring dens tilhæfte på hælbenet.

Smerterne stammer ofte fra de træk eller vrid, der forekommer under dynamisk aktivitet som løb, hop eller gang. Der opbygges en irritation eller betændelse, som er katalysator for de smerter du oplever. Betændelsen og smerterne vil gradvist tage til og forværres. 

 

Læs også blogindlægget: Indlæg til løbeskoen 

 

Akillessenenbetændelse vil i de fleste tilfælde være en tiltagende overbelastning og irritation, som på et tidspunkt peaker og sætter din aktivitet og hverdag direkte på pause. Det typiske smertebillede beskrives som jagende, brændende, stikkende og ved begyndelse samt endt aktivitet – nogle vil også opleve smerten gennem hele aktiviteten. Læs videre og bliv klogere på symptomerne.

Næste afsnit : Symptomer på akillessenebetændelse

Livet er alt for kort til at være skadet! 

Hold dig ikke tilbage - udfyld vores skadeformular og bliv kontaket af vores sundhedsfaglige team til en uforpligtende snak om hvordan din smerteproblematik kan løses.

 


Her er 3 symptomer på betændelse i akilles.

Nedestående symptomer kan være voldsomme eller milde symptomer, som opstår enkelt eller som en blanding af forskellige udslag.

Tryk her og se symptomer

Før vi kommer til, hvordan vi med stor succes behandler og aflaster akillessenebetændelse med ortopædiske indlæg samt fysioterapeutisk træning vil jeg kort gennemgå de hyppigste årsager til hvorfor betændelsestilstanden opstår.

Næste afsnit : Årsager til hvorfor bentændelse i akillessenen opstår

Vidste du?

Vi har specialiseret os i rådgivning af løbesko, funktionelle hverdagssko og vandresko. Vores KSOhuse er en sammensmeltning af et butiksmiljø og et topprofessionelt klinikunivers med behandlingstilbud som fysioterapi, ortopædiske indlæg og osteopati.

Her er 3 årsager til hvorfor akillessene-betændelse opstår.

Årsagerne til betændelsen kan være mange. Med afsæt i over 20 års skadesbehandling opridser vi her nogle af de mest hyppige årsager, som vi oplever på klinikken.

Tryk her og se årsager

Næste afsnit : Jeg har ondt i akilles, hvad gør jeg?

Jeg tror jeg har akillessene-betændelse. Hvad gør jeg?

Oplever du smerter fra akillessenen er det naturlige valg at gå til egen læge og få undersøgt smerterne. Ved tilfælde af betændelse eller overbelastning vil lægen ofte anbefale dig, at søge en fysioterapeut eller en klinik med speciale i ortopædiske indlæg. Oplever du symptomerne, som vi har beskrevet tidligere i dette indlæg, så kan du med fordel selv tage kontakt til en klinik - gerne med speciale i den aktivitet, hvori du har fået skaden eller oplever den værst.

 

Få hjælp nu: Udfyld vores skadeformular her

 

I Kaiser Sport & Ortopædi har vi en lang tradition for, at behandle akillessenebetændelse med vores individuelt designet ortopædiske indlæg til sko med opfølgende råd og vejledning til gode træningsøvelser, der forebygger den negative belastning. Før vi viser dig 3 simple videoøvelser til at styrke lægmuskulaturen samt akillessenen, så vil jeg kort beskrive hvordan vi behandler betændelsen.

Næste afsnit : Behandling af akillessenebetændelse

knae-smerter-indlaeg-sko-kaiser-sport

Vidste du?

Vi producerer hvert år 5-6000 ortopædiske indlæg. Sammensætningen af fysioterapeutisk behandling  og individuelt designet fodindlæg til fodtøj er en niche inden for sundhedsfaglig behandling, vi har specialiseret os i siden 1999.

Sådan behandler vi akillessene-betændelse.

Det drejer sig først og fremmest om, at finde frem til skadesårsagen. Hvorfor er din skade opstået og hvordan skal vi sætte ind med den rette behandling.

 

 

I Kaiser Sport & Ortopædi har vi erfaret, at behandlingen af akillessenebetændelse først og fremmest handler om træning. Igangsæt et forløb med dynamisk, excentrisk og plyometrisk træning, der er relateret til den situation du har erhvervet skaden i. Derudover kan det være en fordel at mindske trækket og de eventuelle dynamiske vrid i senen samt stabilisere hæftet på bagfoden (læs. og dens styrring). Det kan gøres med et dynamisk fodindlæg, der understøtter bagfoden, elaverer og centrerer hælbenet for at begrænse samt forebygge det øget stress på senen.

  

Læs også: Sådan behandler vi knæsmerter

 

Kombineret med fodtøj, som har en individuelt tilpasset pasform og målrettede udspændings øvelser er behandlingsresultatet normalt overbevisende.

Grunden til vi ofte bruger indlæg som en del af behandlingsforløbet er, at vi kan fremskynde processen ved aktivt at aflaste akillessenen. Vi bruger vores fødder hver dag og muskulaturen får sjældent en pause. En overbelastet vævstolerance, har brug for hvile og ro.

 

Læs også: Sådan behandler vi nedsunken forfod

 

I Kaiser Sport & Ortopædi har vi erfaret, at ved brug af ortopædiske indlæg kan vi, hurtigt og effektivt, aflaste foden og genskabe noget af den dynamik foden har tabt. Det skal dog understreges at der ikke findes nogen mirakelkur. Indlæg gør det ikke alene. Et indlæg skal altid bakkes op af træningsøvelser og funktionelt fodtøj eller 1:1 løbesko.

Når du bliver behandlet for akillessenebetændelse hos Kaiser Sport & Ortopædi vil den fysioterapeut du møder være specialudannet i fodens anatomi, biomekanik og genoptræningsforløb. Det er selv samme fysioterapeut , som undersøger og behandler dig, der også fremstiller dine indlæg. Vi producerer dine indlæg på vores eget kliniske værksted og har løbende mulighed for at justere dine indlæg.

Næste afsnit : Video af træningsøvelser

high_pic_fod_nk

Her er 3 effektive øvelser, der styrker din akillessene. 

Se med når Nickolaj Kaae viser dig 3 effektive øvelser mod akillessenebetændelse, der giver dig de bedste forudsætninger, og som du nemt kan lave derhjemme. Øvelserne kan bruges både forebyggende- og opfølgende.