Blogindlæg : Læsetid : 2-3 min.

Behandling af knæskader med træningsøvelser, fysioterapi & ortopædiske indlæg.

Af: Frederik Munk, fysioterapeut

Behandling af nedsunken forfod med fysioterapi & indlæg

Af: Frederik Munk, fysioterapeut

Blogindlæg : Læsetid : 2-3 min.

Behandling af knæsmerter med træningsøvelser, fysioterapi & indlæg.

Af: Frederik Munk, fysioterapeut

Knæsmerter og behandling.

Før jeg hiver den dybe fysioterapeutiske værktøjskasse frem og fortæller om knæsmerter vil jeg påpege, at ikke to menneske er ens. Derfor opstår og opleves knæsmerter også individuelt.

 

Læs også: Sådan behandler vi hælspore

 

Ikke alle knæskader følger de gængse symptomer og alle skal ikke have den samme behandling - jeg vil altid anbefale dig, før du trykker ind på Google og pludseligt fejler det hele, at du udfylder vores skadeformular og bliver kontaktet af vores sundhedsfaglige team i KSO til en uforpligtende samtale og rådgivning. Det er vigtigt at man fokusere på det individuelle behov og sin individuelle anatomi.

Næste afsnit : Introduktion til knæet

Knæet er kroppens effektive stødabsorberings-systen.

Knæleddet er en verdensklasse stødabsorbator, der kan håndtere de store kræfter fra hop og kontinuerlige belastninger fra løb. Knæleddet er en unik og undervurderet konstruktion, der gør det muligt at løbe en tur i skoven, cykle rundt i frisk danske asfalt eller stå stille i et par timer til en konference. På mange måder er knæet en af vores hverdgashelte. 

 

Læs også: Indlæg til hverdagssko og gåsko

 

Omkring hele knæleddet hæfter store muskelgrupper og mange stabiliserende ligamenter (red. ledbånd), som konstant skal producere stabilitet og bevægelse. Omkring senetilhæftningerne gemmer sig slimsække, der sammen med den folkekendte menisk skal sørger for et organisk flow når vi bevæger os. 
Dét er mange elementer, der skal spille sammen 14 timer i døgnet, når du løber, cykler, spiller squash eller bare er på arbejde. Af samme årsag er de fleste knæsmerter også skabt af overbelastninger. 

 

Læs også: Sådan behandler vi akillessenebetændelse

 

Overbelastningerne er et irritationselement for mange - størstedelen kan holde en pause, regulere deres restitution eller skrue lidt ned for belastningen i deres aktivitet. For andre skal der mere til. Vi kan også hjælpe dig med grundig rådgivning i formålsrettet fodtøj med de bedste individuelle forudsætninger, specifik behov-fokuseret styrketræning eller et dynamisk indlæg, der kan fordele vægtbærringen og skabe ideelle forhold for din bevægelse.

Næste afsnit : Knæsmerter og symptomer

Livet er alt for kort til at være skadet! 

Hold dig ikke tilbage - udfyld vores skadeformular og bliv kontaket af vores sundhedsfaglige team til en uforpligtende snak om hvordan din smerteproblematik kan løses.

 


Opsøg behandling når du mærker disse 3 symptomer på en knæskade.

Nedestående symptomer opstår typisk omkring og i knæet, men kan også forekomme på bagsiden, under knæskallen etc. - det kan være voldsomme eller milde symptomer, som opstår enkelt eller som en blanding af forskellige udslag.

Tryk her og se symptomer

Før vi kommer til hvordan vi på hvordan vi med stor succes aflaster og behandler diverse knæ relaterede smerter med ortopædiske indlæg samt fysioterapeutisk træning vil jeg kort gennemgå hvad de hyppigste årsager til knæsmerte som vi ser på klinikken er. Læs med herunder.

Næste afsnit : Årsager til smerter i knæet

Vidste du?

Vi har specialiseret os i rådgivning af løbesko, funktionelle hverdagssko og vandresko. Vores KSOhuse er en sammensmeltning af et butiksmiljø og et topprofessionelt klinikunivers med behandlingstilbud som fysioterapi, ortopædiske indlæg og osteopati.

Her er 6 årsager til hvorfor knæsmerter opstår.

Som tideligere nævnt er årsagen til knæsmerte enormt kompliceret og fuldkommen individuel - af samme årsag kan man ikke sætte en slidgigt boks nedover alle mennesker, men der findes nogle rammer man kan få en fælles forståelse ud fra. Med afsæt i over 20 års skadesbehandling opridser jeg herunder nogle af de hyppigste skadesrammer som vi ser på klinikken.

Tryk her og se årsager

Næste afsnit : Jeg har ondt i kænet, hvad gør jeg?

Jeg har ondt i knæet. Hvad gør jeg?

Oplever du smerter fra knæet eller bevæge-indskræning er det naturlige valg at gå til egen læge og få undersøgt problematikken. Ved videre undersøgelse vil lægen ofte anbefale dig, til at opsøge en fysioterapeut eller en klinik med speciale i din problematik. Oplever du symptomerne, som vi har beskrevet tidligere i dette indlæg, så kan du med fordel selv tage kontakt til en klinik - gerne med speciale i den aktivitet, hvori du har fået skaden eller oplever den værst. Scroller du videre på siden oplyser jeg om hvordan KSO Klinikken vil arbejde med dine udfordringer.

Før min kollega, Nickolaj Kaee, viser dig 4 simple videoøvelser til at styrke knæet og omkringliggende strukturer, så vil jeg kort beskrive hvordan vi behandler og forebygger dine knæsmerter. 

 

Få hjælp nu: Udfyld vores skadeformular her

 

Det ses ofte, at man forsøger at aflaste hælsmerterne med en gele-hælkop. Er der tale om smerter udløst af en hælspore / fascia plantaris er dette sjældent en god idé. Det kan øge strækket på svangsenen, svangsenens arbejdsmængde og dermed forværre skaden. 

I Kaiser Sport & Ortopædi har vi en lang tradition for, at behandle hælspore med vores individuelt designet ortopædiske indlæg til sko med opfølgende råd og vejledning til gode træningsøvelser, der styrker svangsenens udspring, hæfte samt belastning. Før vi viser dig 3 simple videoøvelser til at styrke fødderne, så vil vi kort beskrive hvordan vi behandler hælsporen.

Næste afsnit : Behandling af knæsmerter

knae-smerter-indlaeg-sko-kaiser-sport

Vidste du?

Vi producerer hvert år 5-6000 ortopædiske indlæg. Sammensætningen af fysioterapeutisk behandling  og individuelt designet fodindlæg til fodtøj er en niche inden for sundhedsfaglig behandling, vi har specialiseret os i siden 1999.

Sådan behandler vi knæsmerter.

Først og fremmest drejer det sig om, at finde frem til det udsatte væv og derefter  til skadesårsagen. Hvordan er den opstået og hvordan skal vi sætte ind med den rette behandling.

 

 

Aktiv aflastning og stabilitetstræning: Grunden til vi ofte bruger det dynamiske indlæg som en del af behandlingsforløbet ved knæsmerter er at vi kan fremskynde behandlings processen ved aktivt at aflaste dele af knæets workload. Det handler om at give knæet (red. som helhed) de bedste forudsætninger. Og et dynamisk individuelt indlæg vil gøre en receptorisk og biomkekanisk forskel.

Vores behandlingsforløb af knæsmerter involverer også konkret tilpasset fysioterapeutisk stabilitetstræning. Knæet er udsat for mange aldsige samt kontinuerlige bevægelser, der generelt øger belastningen over leddet. Ved at øge styrke, kontrol og hovedsageligt stabilitet kan vi optimere vævstolerancen samt forebygge vedvarende knæsmerter. 

Udover indlæg og fysioterapi har vi også fokus på at gøre en receptorisk forskel. En af de største udfordringer ved knæskader eller knæsmerter er tillid. Tillid til at knæet ikke svigter under løbet, håndboldkampen eller bare til hverdag. Jeg understreger at du du via optimeret fodtøj eller et kompressionsknæbind kan optimere den sensoriske stabilitet omkring dit knæ. Den receptoriske forskel og fasthed om knæleddet gør en forskel for tilliden. 

Næste afsnit : Video af træningsøvelser

kso-klinik-kso

Her er 4 effektive øvelser, der styrker dine knæ. 

Se med via vores Instagram, når vores fysioterapeut og osteopat stud. Nickolaj Kaae viser dig 4 effektive træningsøvelser og løsninger mod akut knæsmerte. Øvelserne bruger vi i vores fysioterapeutiske skadesbehandling af knæ relaterede skader. Øvelserne kan bruges både forebyggende- og i genoptræningsforløb.