Footcore / Dynamisk Udspænding

Øvelse #1

Denne øvelse er til dig, der har smerter omkring svangsenen.

I videoen herunder viser vi hvordan du udfører øvelsen. 

Hvorfor skal jeg lave denne træningsøvelse?

Døjer du med en spændt muskulatur i svang og midtfod, så kan et resultat heraf være at din fod føles stiv og umobil. Denne udspændingsøvelse hjælper dig med at opnå en bedre bevægelighed i foden.

Hvad er formålet med footcore-øvelsen?

Afspænding af muskler, sene- og bindevæv under foden, samt aktivering af muskulatur med lav belastning. Dette er altså en fodøvelse som, over tid, vil øge mobiliteten og eftergiveligheden i din fod.

Det får jeg ud af at lave denne udspændings-fodøvelse?

Foden skal være elastisk for at kunne fungere optimalt i både gang og løb. Med denne fodøvelse kan du opnå bedre bevægelighed og elasticitet i foden som, over tid, vil forbedre både din gang- og løbeøkonomi. Derudover er det en rigtig god øvelse til smertelindring af svangsenen. 

Vidste du i øvrigt?

Øvelsen vil især egne sig godt til dig med svangseneproblemer, såsom svangsenebetændelse, da disse ofte medfører spændt senevæv under foden.

 

En mere "elastisk fod" kan også nedsætte belastningen på led længere oppe i bevægeapparatet - såsom ankler, knæ, hofter og ikke mindst lænden. 

Note: Vær omhyggelig med øvelserne og udfør dem langsomt og kontrolleret. Det giver bedst kvalitet og effekt af øvelsen.

 

Udfør ikke øvelsen hvis du har en aktuel skade eller får ondt under udførelsen, men tag i stedet kontakt til din fysioterapeut, så du kan få den rette vejledning og træning. Udfyld gerne vores skadeformular herunder, så kontakter vi dig.

Udfyld skadeformular

Lad ikke en skade holde dig ude. Brug blot 1 minut på at udfylde denne formular. Herefter bliver du kontaktet af vores sundhedsfaglige team til en uforpligtende snak om hvordan, vi får dig tilbage i topform.