BLOGINDLÆG AF KARL RASMUSSEN

DIN TRAIL-GUIDE
TIL GODE OPLEVELSER
I SPORET

DIN TRAIL-GUIDE TIL

GODE OPLEVELSER

BLOGINDLÆG AF KARL RASMUSSEN

Gode walking og gåsko meds støtte mod ømme fødder
F53A3993

COLUMBIA F.K.T III

Den nye Columbia Montrail F.K.T er udstyret med avanceret støddæmpning og har et 4 mm multi-directional knopmønster, der giver dig en reaktionsstærkt kontakt med underlaget. Skoen er en 'racesko' skabt til fart og er designet til løb i mudder, hårde opløb og vilde nedløb.

f-k-t-trans-alps-trail-sko

COLUMBIA TRANS ALPS F.K.T III

Den nye Columbia Montrail F.K.T Trans Alps er en robust trailsko, der giver en fremragende stabilitet og komfort på dine løbeture. Skoen henvender sig til løberen, der har brug for lidt ekstra støtte, og er skabt til lange ture i udfordrende terræn og mudrede stier.

TRAILSÆSONEN STÅR FOR DØREN

Læsetid: ca. 5 minutter.

I dette blogindlæg zoomer Karl, fra KSO-huset i Horsens, ind på hvorfor et par trail-løbesko er et "must-have" i enhver passioneret løbers garderobe. Vi fortæller også nogle af fordelene, både fysisk såvel som mentalt, der kan være ved at løbe i skoven fremfor den vante landevej. 

Vi kigger desuden nærmere på to af sæsonens fedeste trailløbesko fra Columbia Montrail, én til fart og vilde dage og én til de rolige ture i snakketempo.

LÆS FRA A-Z ELLER...
OVERSIGT

... SPRING TIL ET AFSNIT

POPULÆRT I WEBSHOOPEN LIGE NU

HVORFOR TRAILLØB?

Hej, mit navn er Karl og jeg er partner og daglig leder i Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens. Og nå ja, så er jeg en passioneret trailløber på hobbyplan. Før jeg giver dig 5 rigtig gode grunde til at kaste dig ned i et par Columbia Montrail trailsko og ud i 'sporet,' så lad os starte med at zoome ind på hvad trailløb egentlig er for en størrelse.

Blogindlæg: Hvad Columbia Montrail trailsko til løb
KARL RASMUSSEN
Partner og daglig leder af KSO-huset i Horsens

KARL OM TRAILLØB

Jeg er slet ikke bygget til trailløb, jeg vinder ikke noget og NØJ hvor er det hårdt mand. Men! Jeg nyder omgivelserne hver gang – uanset om jeg er blevet næstsidste mand i mål (hvilket er sket) eller blot dalret ubemærket igennem. Jeg er livsnyder og eventyrer, hvilket driver mig op i ca. 3300 meters højde i sne eller langs Gammel Skagen og den stenede strandbred – og så er det FEDT, at vride sig løs i hverdagen og udfordre mig selv og min formåen i et par trailløbesko.

KARLS MERITTER

Dolomite Skyrace: Et løb for verdenseliten – og håbefulde danskere, som Karl, der igennem den krævende tur blev modtaget med lettere overbærende smil, af forbipaserende og publikummer. Ruten variere mellem 16–23 km og 1600 – 1900 højdemeter.

Faito X-Trail: Et stemningsfuldt trailløb lige syd for Vesuvio og Pompei i Syd Italien. 17 km med ca 1400 højde meter – med udsigt over den Napoletanske Golf og verdens smukkeste Ø – Capri. 

Skagen Odde Ultra Trail (S.O.U.T): Et løb, der viser Danmarks smukke og barske natur fra sine mest spektakulære sider. Et løb enhver dansk trailløbere bare må have på sit CV. 

Arrangør af AMALFI TRAIL TOUR: I 2018, 2019 og i 2021 arrangerer Karl sin egen trailtur. Turen går til Amalifikysten og her guides glade trailløbere igennem det smukke italienske landskab. Vil du med, så følg med på Facebook

Trail er et engelsk udtryk for ”sti”, og henviser til off-road løb - trailløb kan derfor både ske i skoven eller på sandede stier i åbent terræn. Du behøver altså ikke en skov eller et bjerg for at kalde dig trailløber. Du skal bare udskifte det "hverdagsagtige" underlag med mudrede stier, sand eller løst grus.

Trailløb har den fantastiske egenskab, at det ikke handler om kilometertider og løbetempo. 5 km på flad landevej er enormt målbart, hvor 5 km i Marselisskoven ikke nædvendigvis kan sammenlignes med 5 km i Dyrehaven. Det er præcis derfor at trailløb kan noget unikt. Det handler om dig og ikke alle mulige andre.

karl-rasmussen-blaa-bog_1
F53A3993

COLUMBIA F.K.T III

Den nye Columbia Montrail F.K.T er udstyret med avanceret støddæmpning og har et 6 mm multi-directional knopmønster, der giver dig en reaktionsstærkt kontakt med underlaget. Skoen er en 'racesko' skabt til fart og er designet til løb i mudder, hårde opløb og vilde nedløb.

f-k-t-trans-alps-trail-sko

COLUMBIA TRANS ALPS F.K.T III

Den nye Columbia Montrail F.K.T Trans Alps er en robust trailsko, der giver en fremragende stabilitet og komfort på dine løbeture. Skoen henvender sig til løberen, der har brug for lidt ekstra støtte, og er skabt til lange ture i udfordrende terræn og mudrede stier.

I trailløb handler det ikke om at sammenligne løbetider og pace, men om at finde andre aspekter i løbetræningen, som kan være udfordrende og motiverende. Derfor kan trailløb være et fantastisk frirum i træningen, hvor fokus er, at løbe på fornemmelse og føling og ikke være "slave" af sit GPS-ur.

Kort sagt: Fjern fokus på kilometertider og hav fuld fokus på at nyde naturen og opleve fysisk velvære og bare være til i nuet.


HER FÅR DU
5 GODE GRUNDE

TIL TRAILSTART

▶ BLØDT UNDERLAG
Nedsætter belastningen på knæ og hofter

▶ KUPERET TERRÆN
Styrker led og muskulatur 

▶ MENTAL STYRKE
Udfordrende terræn skærper dine sanser og fokus

▶ NATUROPLEVELSER
Udforsk naturen og oplev de smukke omgivelser

▶ GLEM KILOMETERTIDER
Løb på fornemmelsen og lær kroppen bedre at kende

ANDRE TRAILØBERE SHOPPEDE

DERFOR SKAL DU GÅ "ALL-IN"

Gode oplevelser i løbeskoene kan aldrig tages fra en - og hvis du sørger for godt udstyr, er der større sandsynlighed for en positiv oplevelse. For at få en autentisk oplevelse med trailløb vil jeg anbefale du går "all-in" første gang. Jeg mener IKKE, at du skal købe udstyr for en million eller tilmelde dig et ultraløb i de Schweiziske Alper. Nej, mindre kan også gøre det. Du kan med fordel åbne Google Maps, og se hvor i nærheden af dig, der er nogle fede kuperet omgivelser. Måske der er nogle trailspor, der er afmærket til formålet.

Vær ikke bange for at køre lidt efter de fede spots - på den måde udvider du blot dit "løbemap" og kommer ud og får en på opleveren, et sted du måske ikke er vant til. Det at du forbereder din tur kan faktisk have en motiverende effekt og give anledning til, at du går og glæder dig til ugens "trailudflugt".

Trailløb gode råd

DEN SPORTSLIGE GEVINST 

Ren sportsligt kan trailløb gøre dig til en stærkere løber. Det kan det fordi det udfordrer din motorik, balanceevne, koncentration og evnen til at disponere dine kræfter. Trailløb kan styrke din kondition og muskelopbygning, hvilken også kan gøre dig hurtig i andre løbesammenhæng - fx i landevejsløb på asfalt.

Samtidig kan træningen være mere skånsom for knæ og ankler, da det skaber et mere varieret belastningsmønster. Trailløb er ikke lige så monotomt som løb på asfalt.

Columbia Montrail SS20

Det mentale udbytte

Et andet aspekt i trailløb er det mentale boost du kan opnå. Når du løber i skoven, handler det ikke nødvendigvis om kilometertider og derfor er denne stressfaktor ude af verden. Derfor er dit mentale overskud oftest større og skovens stille ro har en tendens til at invitere os ind i en drømmeverden. Her finder du måske fornyet energi og overskud til at håndtere hverdagens stress og tankemylder. Med andre ord kan trailløb være din genvej til at opnå forøget livskvalitet og velvære i en travl hverdag.

Trailløb, gode råd til begyndere

Start trailsæsonen I KAISER SPORT & ORTOPÆDI

En god oplevelse er som regel en god investering værd. Mange af de løbere vi rådgiver er overraskede over, hvor stor en "impact" et par gode trailsko gør på den samlede løbeoplevelse. Trailsko udmærker sig ved det karakteriske knopmønster på undersiden af sålen. Samtidig er trailsko generelt designet til et "hårdere" terræn og slides ikke lige så let op, som en traditionel løbesko. Trailsko findes i mange varianter, alt efter om du skal løbe hurtigt og kort eller langt og roligt. 

Trail-løbesko løbetest og råd

Udforsk sæsonens fedeste trailløbesko fra Columbia Montrail. Lad os hjælpe dig med at finde dit rette Columbia Montrail match, med en KSOløbetest i et af vores KSO-huse. Du vil blive mødt i et autentisk miljø båret af passionen for det skadefrie løb, hvor vores energiske fagpersonale hjælper dig med at kickstarte dit fremtidige traileventyr.

c-tegn

Den guddommelige følelse det skaber, at løbe igennem italienske citronlunde langs den smukke Amalfikyst, med udsigt ned over Vesuvio vulkanen... Den overgås kun af én ting her på jord - Da Klopp fik mesterskabspokalen hjem til Liverpool, efter 30 års ørkenvandring.

Karl, passioneret Liverpool-fan og trailløber

KARLS STORE
HUSKELISTE

TIL TRAILLØB

RENE SOKKER
Jord og støvpartikler kan give vabler

GOD UNDERTRØJE
Til temperaturregulering og for at få fugten væk fra huden

▶ FODINDLÆG
Til at understøtte fod, knæ og hofte

SHORTS/TIGHTS MED LOMMER
Til opbevaring af fx gel

RYGSÆK MED GOD PASFORM
Til væske, skiftetøj og andet

SHOP ONLINE MED FRI FRAGT