Hoka One One Bondi X: »Modellen rammer spændingsfeltet mellem rolig mængdetræning og tempoløb«

Hoka One One Bondi X: »Modellen rammer spændingsfeltet mellem rolig mængdetræning og tempoløb«

Giver det mening at implementere en carbonplade i en mændgetræningssko? Ja. Det beviser Bondi X. Med en rummelig komfort og carbonteknologi sikres du en blød landingsfase og et energifyldt afsæt i hvert eneste skridt. 

Hoka Bondi-serien har fået X(factor). Med nyt carbonelement invitererer Bondi X dig med på nye eventyr. 

 

HOKA Bondi har fået en efterfølger. Bondi X kalder på alle HOKA-løbere, der elsker de bløde egenskaber og den behagelige komfort, som kendetegner det franske skomærke.

 

Bondi X - hvor X’et markerer, at der er en carbonplade integreret i mellemsålen, ligesom i Carbon X og Rocket X - er en loyal udløber af Bondi, som vi kender den - med high stack komfort og et lavt hældrop. Med loyal mener vi, at modellen netop holder fast i de oprindelige egenskaber, som Bondi-serien er kendt og elsket for. I Bondi X er den volumiøse stødabsorbering bibeholdt og den bombastiske silhuet udgør stadig løbeskoens udtryk. Og oven på det er der så tilføjet en kulfiberplade. Og hvad betyder det så for skoen? Læs mere om det her. 

Hvor en Formel 1-racer har DRS, har HOKA One One ...Bondi X.

 

Hold godt fast, for nu prøver vi at sætte ord på hvad carbonpladen gør for Bondi-skoen. Det svarer lidt til, når en Formel 1-racer aktiverer DRS (Drag Reduction System).

DRS: Her justeres bagvingen på raceren og køreren opnår øjeblikkeligt en bedre aerodynamik og højere topfart. Med andre ord er DRS-funktionen et våben i jagten på mere power til at drive fremdrift. I HOKA Bondi X får du dog ikke en bedre areodynamik, men hvis vi udskifter aerodynamik med returernegi, fra din skridtafvikling, så har du faktisk et nyt våben i jagten på mere power, mere bounce, mere fremdrift og mange flere wow-oplevelser på dine løbeture. 

 

Carbonplade-teknologien gør at Bondi X får et bredere reach i forhold til hvilken type træning du kan bruge skoen i. Med en kampvægt på ligegodt 300/261g (US M9 / US W7,5) er skoen i den tungere vægtklasse. Vægten skyldes dels mængden af stødabsorberende skum i mellemsålen og de bløde komponenter, der er brugt i skoens indhop for optimal komfort. Det betyder også at skoen (uden carbonplade) altid har været klassificeret som en mængdetræningssko.

 

Med tilføjelsen af carbonpladen får Bondis bløde platform et responsivt modstykke, der giver mulighed for et mere energifyldt afsæt. På den måde indbyder skoen til mere end blot restitutuionsløb og jog. Nu kan du med fordel bruge skoen på løbeture med tempoblokke og fartleg. Især på de længere løbeture kan du holde fast i den gode støtte, den bløde følelse, men samtidig udnytte det responsive fodafsæt, som skoen også byder op til.

DSC03387

Bondi X holder fast i de originale elementer.

  

Overdelen er et konstrueret net, der er ret åndbart og let; det er enkelt i designet med minimale staferinger, der gør skoen mere slidstærk og skaber stabiltet i over midtfoden. 

 

Polstringen er væsentlig gennem indsteppet og i hælkappen, hvilket giver dig den velkendte bløde følelse, Bondi er kendt for. HOKA har bibeholdt beholdt de flade, elastiske snørebånd, der sikre en behagelig og effektiv snøring.

  

Den tykke mellemsål og kulfiberpladekombination er det ekstraordinære. Det tilføjer touch af fart, som den traditionelle Bondi-sko ikke besidder. Du har 31 mm pude i hælen og 26 mm i forfoden. Det er et fald på 4 mm. Det gør skoen god til dig, der vil løbe midtfods- eller forfodsløb, men sætter også krav til din muskulatur i akilles og læg. Har du udfordringer med akillesenene anbefaler vi som udgangspunkt løbesko med et højere hældrop.

 

Mellemsålens skum er en komprimeret støbt EVA i fuld længde og leverer topklasse støddæmpning. I samspil med carbonpladen får du en ekstra bouncy følelse i din skridtafvikling. Overdelen føles mere rummelig end i Bondi, især i tåboksen.