NEW BALANCE LØBESKO

I 3 FORSKELLIGE BREDDER


Kaiser Sport & Ortopædi er dansk eneforhandler af New Balance 1080 V9 og New Balance 860 V9 i bredder. Det betyder vi har modellerne i 3 forskellige bredder og dermed  har en helt unik mulighed for tilbyde dig de løbesko, der bedst matcher dine fødders unikke behov.
 

KENDER DU DET...

 

Mange kender til problematikken når en sko passer i længden, men ikke i bredden. Så vælger mange typisk at tage skoen i et nummer større for at få den til at passe i bredden. For andre er det omvendt. Måske er du en af de mange danskere med en smal hæl og ankel, der oplever, at skoen altid "svupper"? Med New Balance 1080 V9 (neutral - moderat overpronation) og 860 V9 (overpronation) har vi muligheden for at komme disse problemstillinger til livs - og give dig en løbesko, der matcher dine behov i både bredden og længden. 
 

New Balance 860 V9

Løbestil: Overpronation

 

SE MERE

New Balance 1080 V9

Løbestil: Neutral


UDFORSK HER

DINE FØDDER.
DINE UNIKKE BEHOV.

 

I jagten på den perfekte pasform 3D-scanner vi dine fødder med vores højteknologiske New Balance 3D-scanner. På den måde kan vi måle dine fødder ned til mindste detalje. Det giver os de optimale rammer for, at finde den helt rigtige bredde og pasform til dine fødder og behov. 

DERFOR MÅLER VI DINE FØDDER.

 

Med en 3D-scanning af dine fødder måler vi ikke kun din fods længde og bredde. Vi får også data på din svang- og vrist-højde. Med disse målinger får vores eksperter en klar fornemmelse af hvilke skomodeller, i vores store sortiment, der bedst passer dine fødder. 

BRED ELLER SMAL LØBESKO?

 

Døjer du med vabler på siden af foden, føles skoens overdel stram og mærker du ofte, at din fod går ud over læsten/sålens kanter, så har du måske brug for en bredere sko. Omvendt, hvis du svupper, især omkring hælen, og glider rundt i dine løbesko og de skal bindes meget stramt for, at de sidder tæt, så kan en smal løbesko anbefales.

KLINIKCHEFEN OM PASFORMENS VIGTIGHED


Pasformen er det vigtigste parameter når du skal have nye løbesko. En sko kan have nok så mange gode teknologier, men hvis skoens pasform ikke passer til din fod, så vil du aldrig få de optimale ud af skoen.

Vi taler ofte om skoens længde, når snakken falder på pasform og størrelse, men ligeså vigtigt er det, at have fokus på skoens bredde, højde og drøjde. Især omkring bagfoden og vristen.

Sidder skoen ikke til her, har mange en tendens til at snøre deres løbesko for stramt og alternativt "skøjter" foden rundt i skoen. Dette udløser ofte vabler, sovende og snurrende fornemmelser i tæerne, men kan på længere sigt også forvare alvorligere skavanker såsom; 
svangsenebetændelse, akillesenebetændelse og knæproblemer

Med vores 3D-scanner kan vi bl.a. måle din nøjagtige hæl-bredde og vrist-højde. Dermed har vi de bedste forudsætninger for at udvælge de optimale sko til dig.

FÅ 3D-SCANNET DINE FØDDER MED VORES KAISERløbetest


Alle der træder ind ad døren i en af vores afdelinger får som standard tilbudt en KAISER løbetest. Testen er gratis og du kan forhåndsbooke online eller komme spontant forbi i vores åbningstid. Læs meget mere hvordan vi tester dig i forbindelse med skokøb her.
 


LØBESKO I BREDDER. HVAD SKAL JEG VIDE?Nogle modeller i løbesko har et naturligt smallere fit, mens andre modeller, f.eks. New Balance, har et almindeligt eller lidt bredere fit. New Balance har så yderligere specialiseret sig i bredder.

På herresiden hedder størrelsesindekset i bredder:
 

  • B = Smal

  • D = Normal

  • 2E = Bred

På damesiden hedder størrelsindekset i bredder:


 
  • 2A = Smal

  • B = Normal

  • D = Bred

En tommefingerregel er, at bredderne hopper med ca. 10 mm fra størrelse til størrelse. Det kan være svært at vurdere hvilken bredde-størrelse man skal have, hvis man ikke kender modellerne i forvejen. Ens optimale bredde afhænger også af vristhøjde og hæl-bredde. Derfor kan det være en god ide at priroterere en KAISER-løbetest første gang man kaster sig ud i en løbesko med en special bredde. Her kan vi nemlig, via bl.a. vores New Balance 3D-footscanner, fordybe os i dine unikke behov og sikre, at du får en løbesko, der passer 100% til dig.


GUIDE: HVORDAN VED JEG OM JEG HAR BRUG FOR EN BRED LØBESKO ELLER SMAL LØBESKOVores fødder er unikke. Nogle har brede fødder og andre smalle fødder. Det samme gør sig gældende med fodens højde og drøjde. Nogle har en høj vrist og andre en lav vrist. Nogle en bred hæl, andre en smal hæl. Dette er vigtige parametrer at huske, når du skal vælge løbesko. Der findes nemlig løbesko med specielle bredder.

Det varierer ofte fra model til model hvordan bredden er. Tidligere kunne man groft sagt sige, at nogle brands havde en tendens til, at lave brede løbesko og andre smalle. I dag oplever vi en langt mere kompleks segmentering af løbeskos bredder og pasforme.

.


HAR JEG BRUG FOR EN BRED LØBESKO?Mange af de løbere og aktive danskere vi møder i vores Kaiser Sport & Ortopædi-afdelinger beskriver deres behov for en bredere løbesko ved:

- Falder ud over kanten på skoens læst (sålen).

- Får vabler på siden fødderne. Især ude omkring forfoden. Vablerne er vedvarende og aftager ikke efter tid.

- Overdelen føles stram og klemmer om knysterne og forfoden.

- Skoens overdel slides hurtig i stykker og syninger og staffering begynder at gå op.

- Oplever snurrende og summende fornemmelser i fødderne.

- Blodtilføjelsen til foden føles forringet.

- Ømme og trætte fødder

.

HAR JEG BRUG FOR EN SMAL LØBESKO?Lige såvel som mange af de løbere vi rådgiver har brug for brede løbesko har vi også en kæmpe kundekreds af løbere med smallere fødder. Og her er det vigtig at få taget de individuelle hensyn til valg af sko. De løbere vi rådgiver til en smal løbesko giver ofte udtryk for deres nuværende eller tidligere løbesko har:

- Føltes for rummelige i overdelens materialet

- Foden glider rundt i snuden af skoen.

- Hælen svupper op af skoen.

- Det føles som, at man taber skoen når man går eller løber.

- Man krummer tæer for at holde skoen på.

- Snørebåndene skal bindes meget stramt for skoen sidder nogenlunde tæt til foden.

- Ømme og trætte fødder

.


HOS OS FÅR DU MERE END "BLOT" EN 3D-SCANNING AF DINE FØDDERI Kaiser Sport & Ortopædi har vi mulighed for, at 3D-scanne af dine fødder i jagten på at finde de perfekte løbesko til dine fødder, krop og behov, men vores 3D-scanning står ikke alene. 3D-scanningen indgår som del af vores KAISER løbetest. Udover 3D-scanningen af dine fødder består vores KAISER løbebest af 1:1 rådgivning, en grundig behovsanalyse, biomekanisk screening, praktisk løbetest på bånd, videoanalyse samt rådgivning og sparring til din løbetræning. Vores KAISER løbetest findes også i en version "KAISER ganganalyse" hvor vi stedet for en løbetest udfører en ganganalyse. Læs mere om vores KAISER løbetest her.