HOKA ONE ONE

SKABT TIL FART OG VILDE DAGE

Carbon X præsenteret af KSO

Med en carbonplade i mellemsålen er HOKA One One Carbon X skabt til konkurrence, intervaller og vilde dage. Hoka-løbeskoen rækker ud efter den neutrale løbestil og indkapsler tidens tendenser med et bombastisk design og carbon i mellemsålen.

hoka-carbon-x-danmark

EN SYMBIOSE AF FART OG KOMFORT

Tema : Racesko : Hoka Carbon X

Nogenlunde sådan lyder det, når Jacob Lemholt fra klinikken i Kaiser Sport & Ortopædi udtaler sig om de ultra populære HOKA-løbesko. På trods af den første version kom på markedet i 2019, så har modellen allerede etableret sig som KAISER-favorit. Carbon X er uden tvivl vores bedst solgte race-løbesko.

Det skyldes den unikke kombination af støddæmpende materialer og den responsive carbon-teknologi. Med en vægt på ca. 240 gram bliver Carbon X en alsidig racesko, der rækker ud efter løbere på stort set alle niveauer.

I dette indlæg zoomer vi ind på Carbon X og fortæller hvorfor en racesko er et must-have til den passionerede motionist.


POPULÆRE HOKA STYLES I DENNE UGE

hoka-carbon-x-jakob-lemholt-kaisersport

EN ANDERLEDES RACESKO, DER RUMMER KOMFORT OG STABILITET

Jacob Lemholt om Carbon X

Mit første forhåbning til Carbon X var, at den havde adopteret brudstykker af de elementer HOKAs klassiske løbeskosko som Bondi og Clifton er kendt for. Nemlig det bløde og det komfortable - elementer jeg forbinder HOKA med.

Det har Carbon X. Alligevel blev jeg dog en smule overrasket over hvordan Hoka Carbon X tilbyder en kombination af fasthed, speed og ikke mindst komfort. Det bløde skum mellemsålen udgøres af møder den "perfekte modsætning" i den responsive carbonplade. Derved kan man sige, at HOKA har skabt en sko med høj komfort, der samtidig favner den spændighed intervaller, tempoløb og konkurrenceløb og kræver.

Sammensætningen af materialerne i sålen, herunder carbonpladen, giver en god styring i bagfoden. Denne styring er med til at begrænse bevægelserne der sker i hælbenet, hvilket potentielt kan fremprovokere skader. Styringen er ofte meget begrænset i ”hurtige” løbesko, hvilket stiller større krav til løberens egen stabilitet og løbeerfaring. Carbon X henvender sig derfor til flere forskellige typer af løbere da man ikke ”mister” denne stabilitet i skoen – specielt hvis man er en lidt tungere løber.

Skoen giver en hurtig afvikling, når du rammer jorden på grund af carbon-pladen, som især giver en fast forfod og indbyder til et "aggresivt" afsæt.

KSO-LAYER-LPP

EN RACESKO SKABER SJOVE OPLEVELSER OG GOD VARIATION

En racesko kan styrke din muskulatur og skabe variation i dit løb. Hoka Carbon X er den perfekte starter-racesko, da den, lidt utraditionelt, byder på  både god stabilitet og støddæmpning.

En racesko er ofte kendetegnet ved at være let og meget responsiv. De er som regel designet ud fra rationalet 'less is more'. Når du skal løbe fra A til B hurtigst muligt, så skal dine sko være lette. Det der vejer mest i en løbesko er stødabsorbering. Derfor er det naturligt at racesko har mindre stødabsorbering og derfor føles mindre komfortable. Stabilitetskiler og andre supportelementer er ofte sparet væk.

Derfor sætter en racesko større krav til løberens erfaring og form. Dels fordi stabiliteten er væsenligt mindre end i mængdetræningssko og fordi den reducerede mængde af støddæmpning kan øge belastningen af led, knæ etc. 

Eliteløbere løber ofte på forfoden i deres racesko. Det kommer dem naturligt, da de skal have mest kraft i deres afsæt. Her kan vi 'dødelige' løbere med fordel lade os inspierere. Lander vi mere over forfoden, nedsætter vi også den belastning, vi lander med, kontra hvis vi lander på hælen.

For mange føles det mere naturligt at lande over forfoden, når der løbes hurtigt eller spurtes. Omvendt, så udsætter det blandet andet vores ankler og lægge for større stress. 

Overvejer du at udvide din garderobe med et par racesko, kan disse være gode for flere ting. Du kan dels få en 'sjov' løbesko, der indbyder til fart og vilde dage og måske lige øger motivationen for at løbe intervaller med 10%, men det kan også være med til at skabe variation i dit løbemønster.

Er du bevidst om at løbe lidt mere "let-på-tå" i dine racesko, så styrker du også kroppens led og muskulatur. Men husk på at være tålmodig - da ankler og lægge også skal tilpasse sig en mere 'aggresiv' løbestil.

bottomline4

CARBON X HIGHLIGHTS

CARBON-TEKNOLOGI & PROFLY X SKUM

Carbon X er fremstillet ved hjælp af HOKA ONE ONE®-teknologi, der forener en carbonfiberplade med HOKAs i forvejen berømte og lette mellemsålsdesign. Carbonpladen hjælper dig aktivt med at få et øget afsæt i dit fodrul. Det sikrer dig en eksplosiv og mere energifyldt skridtafvikling. Den stive carbonplade er det perfekte modspil til det bløde element i HOKAs PROFLY X skum, HOKAs letteste og mest elastiske skum. Det skaber et stabilt fundament i skoens konstruktion og udmunder i en sand symbiose af fart og komfort.

bottomline4


ANDRE LØBERE SHOPPEDE