BLOGINDLÆG AF LASSE SCHOV JACOBSEN

GODE GÅ-SKO KAN GØRE FORSKELLEN

GODE GÅSKO

KAN GØRE FORSKELLEN

BLOGINDLÆG AF LASSE SCHOV JACOBSEN

Gode walking og gåsko meds støtte mod ømme fødder

HOS KAISER SPORT & ORTOPÆDI ER VI MERE END LØB. VI RÅDGIVER HVERT ÅR TUSINDEVIS I DANSKERE I GODE GÅSKO.

Læsetid: ca. 5 minutter.

Igennem 20 år har vi hjulpet tusindevis af mennesker, der har efterspurgt gode gå-sko med støtte og stødabsorbering. Nogle ønsker blot en behagelig gå-sko til hverdagsbrug, mens andre står op i otte timer på arbejdet hver dag og har brug for en støttende arbejdssko, der aflaster og forebygger uhensigtsmæssige stød og bevægelser. For andre er et par behagelige hverdagssko med stødabsorbering og støtte et must hvis storbyferien ikke skal gå i vasken - eller en rask tur i skoven ikke skal ødelægges af fødder der bliver trætte og "står af".  

OVERSIGT

Du kan læse blogindlægget kronologisk fra A-Z, eller springe direkte til de afsnit du finder mest relevant.

God læselyst.

VI RÅDGIVER PROFESSIONELT I GÅ-SKO

I vores KSO-huse møder vi mange i alle aldre, der har udfordringer med deres fødder og oplever smerter som et resultat heraf. Fx brændende smerter eller øget træthed I fødderne, grundet udfordringer med nedsunken forfod, hælspore eller skinnebensbetændelse. Udfordringer der nedsætter livskvaliteten og forhindrer et aktivt liv med retten til den frie bevægelighed.

I dette blogindlæg vil vi gøre dig lidt klogere på walking- / gåsko. Vi kommer ind på hvorfor du ikke bare kan bruge dine flade kondisko eller aflagte løbesko til at motionere i. Vi giver dig også svar på hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe dit næste par gåsko og hvilke par gåsko, der historisk set har været populære i Kaiser Sport & Ortopædi. Alt sammen på kun ca. 3-5 minutters læsning. 

Blogindlæg: Hvad er en god gåsko

Gode gå-sko er et must - fx. til de lange ture i skoven.

HVAD SKAL DU VÆRE SÆRLIGT OPMÆRKSOM PÅ?

Mange kondisko, sneakers og andre hverdagssko mangler ofte de egenskaber der sørger for at fødderne stabiliseres. Egenskaber der hjælper fødderne er specielt en fast hælkappe, en vridningsstabil længdeakse og et fast forfodsgænge. 

VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT SKOEN HAR DISSE 3 EGENSKABER

▶ Fast hælkappe

▶ Vridningstabil længdeakse 

▶ Fast forfodsgænge

Med andre ord; du må altså ikke ubesværet kunne "krølle" skoen helt sammen ved håndkraft. Kan du uden besvær trykke hælkappen helt sammen eller bøje skoen sammen på midten, så kan noget tyde på skoen ikke har tilstrækkelige støttende egenskaber. Dette kan nemt selv tjekke, når du er ude og kigge på nye gåsko.

Netop bløde hælkapper, meget fleksible og bøjelige skosåler er ofte hovedelementerne i tidens moderne hverdagssko. Disse elementer tager dog ikke højde for, at stabilisere modne eller udfordrede fødder, der har brug for faste rammer for at undgå smerter og forebygge træthed.

citationstegn_1

Vi gennemgår din fods anatomi og opbygning, imens vi undersøger dine behov, og lytter til dine drømme.

- Partner & driftsansvarlig, Jannich Marker

KAN JEG BRUGE MINE GAMLE LØBESKO SOM GÅ-SKO?

Hvad er egentlig forskellen på gåsko og en løbesko? Lad os starte dér - for det er et spørgsmål vi ofte møder og med rette. Når fødderne skal støttes op af en sko, er der forskellige muligheder i forhold til valg af fodtøj. Løbesko er en ofte benyttet løsning, da mange løbesko har den fornødne støtte til fødder, der har brug for dette. Dog er løbesko bygget til formålet om at skulle løbe, hvilket vil sige, at skoene er beregnet til at modtage stød på 2-4 gange ens kropsvægt, samt at stabilisere et bevægelsesmønster, der er meget anderledes, end det vi kender fra almindelig gang. Derfor er det som udgangspunkt aldrig den optimale løsning blot at bruge et par nye eller aflagte løbesko som gåsko.

_MG_4395

Vi har et stort udvalg af Ecco-gåsko med fremragende komfort.

DERFOR KAN DU IKKE BARE BRUGE ET PAR LØBESKO

I vores butikker og på vores klinikker oplever vi ofte, at løbesko bliver for stabiliserende til almindelig gang og bevægelse. Da mange løbesko er designet til at korrigere for overpronation (når man falder indad på foden) i forbindelse med løb, kan skoene blive overkorrigerende til almindelige gang og hverdagsaktivitet. Hermed opstår chancen for at løbeskoene kan præge vores bevægelsesmønster i en uhensigtsmæssig grad. Et alternativ til støtte i hverdagen kan være en gå-sko, men ikke blot hvilken som helst gå-sko. I nedestående tekst zoomer vi ind på to par af vores mest solgte og populære gå-sko.

hvilken sko skal jeg så vælge?

Hos Kaiser Sport forhandler vi bl.a. Saucony og Ecco, som begge udmræker sig ved deres ekspertise i at designe funktionelt fornuftige sko til hverdagsbrug, gåture og aktivitet. Hos Saucony produceres der mange forskellige typer gåsko afhængig af graden af støtte, pasform og overdelsmateriale. Skoene; Saucony Cohesion og Saucony Integrity er for forskellige typer af gåsko, men har begge gode støttende egenskaber.

De populære sorte Cohesion gå-sko har en stærk vridningsstabilitet, en åndbar mesh-overdel og støtte på indersiden i bagfoden. Overdelen i mesh skaber en let og dynamisk følelse omkring foden og en blød pasform. Skoens afdæmpet og sorte design gør den optimal til arbejdesbrug og passer godt til jeans og mere afslappet tøj. Modellen giver en god moderat støtte.

gode åndbare gåsko hos kaiser sport & ortopædi

Find din nye favorit gå-sko hos Kaiser Sport & Ortopædi.