blog-guide-kaiser-sport-kso
Gode vandresko og hverdagssko:
»Her er alt du skal vide«
Blogindlæg af Jacob Theis Petersen / Læsetid: 2-3 minutter

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på...

Hvorfor det er mindst lige så vigtigt at tænke over, hvilke sko du har på i hverdagen og på dine vandreture, som når du løber. God læselyst. 

Blogindlæg:

Gode vandresko og hverdagssko: »Her er alt du skal vide«

Læsetid: 2-3 minutter

Jacob_KSO_nyhedsbrev_billede
Blogindlæg af Jacob Theis Petersen
Rådgiver & produktspecialist

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på...

Hvorfor det er mindst lige så vigtigt at tænke over, hvilke sko du har på i hverdagen og på dine vandreture, som når du løber. God læselyst. 

Vi rådgiver professionelt

Vi rådgiver med samme professionelle tilgang - uanset om det er løbesko, vandresko eller hverdagssko

I vores KSO-huse møder vi mange i alle aldre, der har udfordringer med deres fødder og oplever smerter som et resultat heraf. Fx brændende smerter eller øget træthed I fødderne, grundet udfordringer med nedsunken forfod, hælsporeskinnebensbetændelse eller en af de andre typiske fodrelateret skader vi behandler på vores klinikker. Udfordringer, der nedsætter livskvaliteten og forhindrer et aktivt liv med retten til den frie bevægelighed.

I dette blogindlæg vil vi gøre dig lidt klogere på hverdagssko (gåsko) og vandresko. Vi kommer ind på, hvorfor du ikke bare kan bruge dine flade kondisko eller aflagte løbesko til at motionere i. Vi giver dig også svar på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe dit næste par gåsko og hvilke par gåsko, der historisk set har været populære i Kaiser Sport & Ortopædi. Alt sammen på kun ca. 2-3 minutters læsning. 

Funktionelle sko til hverdage og vandreture kan gøre forskellen

At have de rigtige sko i hverdagen må ikke undervurderes 

Igennem 20 år har vi hjulpet tusindevis af mennesker, der har efterspurgt gode gå-sko med støtte og stødabsorbering.

Nogle ønsker blot en behagelig gå-sko til hverdagsbrug, mens andre står op i otte timer på arbejdet hver dag og har brug for en støttende arbejdssko, der aflaster og forebygger uhensigtsmæssige stød og bevægelser. For andre er et par behagelige hverdagssko med stødabsorbering og støtte et must hvis storbyferien ikke skal gå i vasken - eller en rask tur i skoven ikke skal ødelægges af fødder, der bliver trætte og "står af". 

Guide 6 gode råd til at løbe i sommervarmen

Her er 3 gode egenskaber i vandresko  

Du skal være særligt opmærksom på om disse 3 egenskaber er i dine vandresko

Mange kondisko, sneakers og andre hverdagssko mangler ofte de egenskaber, der sørger for at fødderne stabiliseres. Egenskaber, der hjælper fødderne er specielt en fast hælkappe, en vridningsstabil læst og et fast forfodsgænge. 

Her er 3 kriterier du skal være opmærksom på, at skoen har: 

 

  • Fast hælkappe
  • Vridningsstabil læst 
  • Fast forfodsgænge

Med andre ord; du må altså ikke ubesværet kunne "krølle" skoen helt sammen ved håndkraft. Kan du uden besvær trykke hælkappen helt sammen eller bøje skoen sammen på midten, så kan noget tyde på, at skoen ikke har tilstrækkelige støttende egenskaber. Dette kan nemt selv tjekke, når du er ude og kigge på nye gåsko.

Netop bløde hælkapper, meget fleksible og bøjelige skosåler er ofte hovedelementerne i tidens moderne hverdagssko. Disse elementer tager dog ikke højde for, at stabilisere modne eller udfordrede fødder, der har brug for faste rammer for at undgå smerter og forebygge træthed.

Kan jeg bruge mine gamle løbesko som vandresko 

Mange løbesko er gode at bruge som gåsko, men ...

Hvad er egentlig forskellen på gåsko og en løbesko? Lad os starte dér - for det er et spørgsmål vi ofte møder og med rette. Når fødderne skal støttes op af en sko, er der forskellige muligheder i forhold til valg af fodtøj.

 

Tid til nye sko? Book en personlig rådgiver i vores butikker her 

 

Løbesko er en ofte benyttet løsning, da mange løbesko har den fornødne støtte til fødder, der har brug for dette. Dog er løbesko bygget til formålet om at skulle løbe, hvilket vil sige, at skoene er beregnet til at modtage stød på 2-4 gange ens kropsvægt, samt at stabilisere et bevægelsesmønster, der er meget anderledes, end det vi kender fra almindelig gang. Derfor er det som udgangspunkt aldrig den optimale løsning blot at bruge et par nye eller aflagte løbesko som gåsko.

Populære hverdagssko og vandresko

Derfor kan du ikke bare bruge et par løbesko

Selvom de er gode anbefaler vi ikke løbesko til almindelig gang

I vores butikker og på vores klinikker oplever vi ofte, at løbesko bliver for stabiliserende til almindelig gang og bevægelse. Da mange løbesko er designet til at korrigere for overpronation (når man falder indad på foden) i forbindelse med løb, kan skoene blive overkorrigerende til almindelige gang og hverdagsaktivitet.

Hermed opstår chancen for at løbeskoene kan præge vores bevægelsesmønster i en uhensigtsmæssig grad. Et alternativ til støtte i hverdagen kan være en hverdagssko/vandresko, men ikke blot hvilken som helst sko. I nedenstående tekst zoomer vi ind på to par af vores mest solgte og populære gåsko.

Hvilke vandresko skal jeg så vælge

Du skal selvfølgelig ikke gå på kompromis med støtte og stødabsorbering

Hos Kaiser Sport forhandler vi bl.a. Saucony, Columbia og Brooks som alle udmærker sig ved deres ekspertise i at designe funktionelt fornuftige sko til hverdagsbrug, gåture og aktivitet. Hos Saucony produceres der mange forskellige typer gåsko, afhængigt af graden af støtte, pasform og overdelsmateriale. Skoene; Brooks Zeal Walker og Saucony Integrity er for forskellige typer af gåsko, men har begge gode støttende egenskaber - og er blandt topfavoritterne i vores butikker.