Træningsløbesko

Din træningssko er den vigtigste sko i ”løbegarderoben” hos enhver løber. Det er den sko, som du løber allermest i, det er skoen, som skal sikre dig god støddæmpning, god pasform, korrekt stabilitet og passe godt på dig, så du ikke bliver skadet.

Sådan er en træningssko opbygget
De fleste træningssko er konstrueret til, at du lander på hælen. Derfor har den en nedslagszone i bagfoden, som fordeler belastningen i hælisættet og guider foden videre i afviklingen hen over foden.
 
Skoene er typisk forsynet med en mellemsål, der virker støddæmpende. For at stabilisere mellemsålen er der ofte indlagt kerner af forskellig hårdhed.  Forskellen på tykkelsen af sålen i forfod og bagfod (hælspringet/heel drop) er typisk 10-12 mm.
 
Hælkappen, som er med til at støtte hælbenet, skal sidde tæt og fast om din bagfod – denne undervurderede del af skoen er for mange løbere helt essentiel i forhold til at opnå optimal afvikling.
 
Overdelen består typisk af åndbart mesh nylon og stabiliserende stafferinger, som er med til at guide foden til korrekt afvikling. Det er også overdelen, der er med til at give en god pasform. Vi er alle bygget forskelligt, og vores fødder har behov for individuel pasform. En forkert pasform kan nemt betyde, at du ”rutsjer” inde i skoen og dermed ikke opnår den ønskede ”guidance” fra skoen.
 
Vi har Danmarks bredeste udvalg af bredder til både smalle og brede fødder.
 
Den typiske hællander med mange former for afviklingsmønster
De fleste motionsløbere med hællanding vil have glæde af en traditionel sko til mængdetræning.
 
Skoene er beregnet til løbere med forskelligt afviklingsmønster:
 • Neutral
 • Mild overpronation
 • Moderat overpronation
 • Kraftig overpronation
 • Supination
 
Eminent til blandet underlag
Slidsålen på de fleste træningssko er egnet til løb på blandet underlag, dvs. asfalt, grus, skovstier mv. Løber du på et specifikt underlag og ikke på blandet, kan vi hjælpe med at finde sko, som er mere velegnede til asfalt og andre til skov.
 
En træningssko kaldes også…
Mængdetræningssko, traditionel løbesko
 
   


  Mængdetræningssko fra Brooks - Adrenaline GTS 15 til dame. Se flere i webshoppen


  Mængdetræningssko fra Saucony - Omni 14 til dame. Se flere i webshoppen

  Mængdetræningssko fra New Balance - 1260v5 NBX til herre. Se flere i webshoppen
   
  På fødderne mærkes selv 50 gram som meget! En let træningssko bør til de fleste løbere suppleres af en træningssko, men for nogle (typisk lettere løbere) er det deres primære løbesko. Andre bruger den, når de vil give sig selv en ”fed” tur eller skal løbe en hurtig tid.
   
  Lette materiale giver fartfølelse
  Denne type løbesko er konstrueret af lettere materialer, - både i mellemsålen og overdelen. I en let træningssko vil du ofte få en fornemmelse af speed og fart, da selv små vægtforskelle kan mærkes i ”svingfasen”.
   
  Fra motionist til elite og hæl til forfod
  I vores løbebutik har vi en tommelfingeregel – løber du mere end 25 km. om ugen, så er en let træningssko et must at have i løbegarderoben! Motionisten har den, fordi det er sjovt, og den mere seriøse løber, fordi det kan reducere den samlede tid!
   
  Der findes både lette træningssko til den neutrale løber og til løberen, som har behov for støtte. Det store udvalg gør sig også gældende, når vi taler landing, idet der findes sko, som tilgodeser både hæl-, midt-, og forfodslanderen. Afhængig af den distance, du skal bruge den til, kan tykkelsen af mellemsålen/støddæmpningen variere.
   
  Varieret underlag og dermed alsidig brug
  Der findes lette træningssko både til asfalt og varieret underlag. Herudover til decideret trail/terrænløb og løb i mere mudrede omgivelser. Vi har et bredt sortiment, så vi kan matche netop dit behov.
   
  Den lette træningsko kaldes også…
  Nr. 2 sko, konkurrencesko, speedsko, intervalsko
   

     Let træningssko fra New Balance - 1400v3 til herre.
   

  Let træningssko fra Saucony - Kinvara 6 til dame.