blog-guide-kaiser-sport-kso
Essentielle styles i min
efterårsgarderobe
Blogindlæg af Jacob Theis Petersen / Læsetid: 2-3 minutter

I dette blogindlæg kigger jeg nærmere på...

Kulde og efterår. Det kommer næsten altid som overraskelse, hvor hurtigt vi går fra sommervejr til et koldt efterår. Derfor giver jeg dig mine essentielle ting fra garderoben, som jeg bruger på de kolde efterårsture til at holde varmen.

Blogindlæg:

Essentielle styles i min efterårsgarderobe

Læsetid: 2-3 minutter

Jacob_KSO_nyhedsbrev_billede
Blogindlæg af Jacob Theis Petersen
Rådgiver & produktspecialist

I dette blogindlæg kigger jeg nærmere på...

Kulde og efterår. Det kommer næsten altid som overraskelse, hvor hurtigt vi går fra sommervejr til et koldt efterår. Derfor giver jeg dig mine essentielle ting fra garderoben, som jeg bruger på de kolde efterårsture til at holde varmen.

1. En solid base er vigtig

Det at have en god baselayer kan være mere end rigeligt til efterårets kølige temperaturer

Guide 6 gode råd til at løbe i sommervarmen

Det kan være svært at læse det danske vejr i efterårsperioden - især som løber. Det kan se koldt og kedeligt ud udenfor, men faktisk være ganske godt løbevejr. Samtidig kan det se varmt ud med sol og klar himmel, men stadig være bidende koldt. Derfor går du aldrig galt med at tage en langærmet baselayer på - den kan også være kortærmet,  Jeg har haft stor succes i de semi-kolde måneder med en langærmet baselayer fra Craft og nogle accessories, som jeg kommer ind på senere. Afhængigt af, hvor koldt vejrudsigten siger det er, tager jeg enten en vindafvisende løbejakke eller en t-shirt udover min baselayer.

2. En let løbejakke kan klare meget af kulden

Jeg føler ofte, at vind er den faktor, der gør efterår og forår kolde at løbe i

Som løbere får vi hurtigt varmen - nogle gange væsentligt hurtigere end jeg selv forventer. Varme er en af de ting vi bruger rigtig meget energi på at aflede fra kroppen, når vi løber. Derfor er en vindtæt, let og åndbar løbejakke essentiel i min efterårsgarderobe, fordi den holder vinden ude og sørger samtidig for, at jeg ikke koger over. Den behøver ikke at være varm, den skal "bare" være der. Min personlige favorit er Saysky Pace, primært fordi, at den er yderst åndbar og utrolig let, så jeg mærker næsten ikke, at jeg har den på. 

3. Korte eller lange rør 

Jeg løber sjældent i de lange tights medmindre, at det er under 10 grader.

Guide 6 gode råd til at løbe i sommervarmen

Når det kommer til korte shorts eller lange tights, er det en af de få ting, hvor jeg har et "regelsæt", som jeg følger. For mig er det meget få gange, hvor det er over 10 grader og jeg trækker de lange tights frem. Jeg er mere tilhænger af et lag ekstra på overkroppen, et par handske eller en halsedisse, fremfor at tage lange tights på, når det er to-cifret grader udenfor. Når det kommer under 10 grader, og især når solen er væk, rækker jeg stort set altid efter mine Fusion tights i skabet. De sidder virkelig komfortabelt på mig, de falder ikke ned og holder fint på varmen - også i frostgrader. Samtidig har de også lommer på hver sin side, som gør, at jeg kan have min telefon og andre værdigenstande med på mine løbeture uden problemer.   

4. Handsker, hue og en halsedisse

Vores krop udleder varme fra hovedet, hænder og fødder. Er de dækket ind, holder du godt på varmen

Herover er mine essentielle styles i efterårsgarderoben opsummeret. En god og varm baselayer fra Craft. En behagelig og let vindtæt løbejakke fra Saysky til de koldere dage. Under 10 grader = lange tights fra Fusion - resten af tiden i korte tights/shorts. Et par handsker, en halsedisse og en hue er nok mine bedste venner i de kolde måneder.

Løbehandsker for mig er lidt det samme som overgangen til lange tights, det sker ofte helt naturligt, når det er under 10 grader. Ofte er handsker mest essentiel for mig, fordi jeg løber med handsker størstedelen af efteråret og vinteren, da jeg har en tendens til at fryse på mine hænder. Halsedisse bruger jeg lidt afhængigt af hvilket tempo, der skal løbes i, men er ofte med på mine efterårsture, fordi den er nem at tage på og af undervejs. Min hue gemmer jeg ofte til de helt kolde dage og bruges ikke så ofte, som de andre. Dog når jeg skal løbe lange ture i et roligt pace, vælger jeg at løbe med hue, handsker og halsedisse for at undgå at blive kold undervejs. De tre sat sammen med en baselayer "løber" jeg sjældent galt med. Hvis det hænder, at jeg får det for varmt undervejs, så kan jeg altid smide handskerne eller huen i mine sidelommer på mine Fusion tights. 

5. Det at stole på sin fornemmelse

Det lyder banalt, men efterhånden lærer du af dine egne erfaringer

Det er meget individuelt, hvordan man har det med varme og kulde. Men en god tommelfingerregel er at tage udgangspunkt i vejrudsigten og lægge 10 grader oveni, fordi det er den varme du hurtigt opnår i kroppen undervejs på din løbetur. Noget jeg selv praktisere er, hvis jeg er i tvivl, så hellere et lag for meget end at fryse undervejs. 

Hvis jeg løber intervaller eller længere ture, tilpasser jeg min beklædning i henhold til formålet. Er det intervaller starter jeg gerne i opvarmningen med en let løbejakke med lange track bukser med korte tights under. Når intesiteten øges, smider jeg jakken og track bukserne. På de lange ture vil jeg ofte tage mere tøj på end normalt - det vil sige halsedisse, løbejakke og baselayer, da jeg ofte løber mine lange ture langsommere end mine normale løbeture.